Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Sinikka Kont­ti­nen on yl­peäs­ti ny­ky­ajan rohkea maa­ti­lan emäntä

Tilaajille

Mi­nis­te­riön linjaus teki Kemin kau­pun­gin­or­kes­te­rin lak­kau­tus­ai­keis­ta entistä vai­keam­man palan

Kaupunginorkesterin valtionosuuksia ei voi siirtää suoraan Meri-Lapin jousikvartetille. Jos orkesteri olisi lakkautettu joulukuussa, olisi riskeerattu myös jousikvartetin tulevaisuus.

Kemi

Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan Kemin kaupunginorkesterin lakkauttaminen katkaisisi valtionosuudet saman tien myös Meri-Lapin jousikvartetilta. Se tarkoittaa, ettei kaupunginorkesterin lakkauttamisella ole saavutettavissa säästöjä niin helposti kuin osa kaupungin päättäjistä ja viranhaltijoista on ajatellut.

Kaupunginorkesterin lakkauttamista alettiin suunnitella viime syksynä osana Kemin säästöjä. Kaupunginvaltuusto jätti asian kuitenkin auki joulukuun budjettivaltuustossa, koska päättäjillä ei ollut varmaa tietoa siitä, miten orkesterin lakkauttaminen vaikuttaisi jousikvartetin valtionosuuksiin.Ministeriöstä saatujen lisätietojen mukaan orkesterille myönnettyjä valtionosuuksia ei voisi siirtää suoraan sen ytimenä toimivalle jousikvartetille, vaan kvartetille pitäisi tehdä keväällä oma valtionosuushakemus.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.