Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Mil­lai­nen jälki jää sa­tees­ta, tuu­les­ta ja lin­nun­lau­lus­ta?

Entä millaisen jäljen jättää valo ja varjo, suru ja ilo, kaunis muisto tai maalitahra? Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmista koottu Jälkiä -näyttely kutsuu havahtumaan elämän jättämien jälkien äärelle. Näyttely juhlistaa Korundin 10-vuotisjuhlavuotta.

Rovaniemen taidemuseon museolehtori Kaija Kähkönen (vas.) ja museonjohtaja Riitta Kuusikko tutkailevat Mia Hamarin teosta, Aasa (2018).
Rovaniemen taidemuseon museolehtori Kaija Kähkönen (vas.) ja museonjohtaja Riitta Kuusikko tutkailevat Mia Hamarin teosta, Aasa (2018).
Kuva: Arto Liiti

Rovaniemen taidemuseossa avautunut Jälkiä-näyttely tuo mieleen retkeilypiireistä tutun neuvon: ”Ota vain valokuvia, jätä vain jalanjälkiä.” Kulttuuritalo Korundin 10-vuotista taivalta juhlistavan näyttelyn teokset kuvaavat niitä jälkiä, joita elämästä jää – ja joita tietoisesti tai tiedostamatta jätetään.

– Näyttelyn suunnittelu lähti siitä, että aloimme miettiä, millaisia jälkiä voi olla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita