Maastopalo: Pel­los­sa palaa neljän heh­taa­rin ko­koi­nen maas­to­pa­lo – Syt­ty­mis­syy­tä ei tiedetä

Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Tilaajille

Mil­lai­nen jälki jää sa­tees­ta, tuu­les­ta ja lin­nun­lau­lus­ta?

Entä millaisen jäljen jättää valo ja varjo, suru ja ilo, kaunis muisto tai maalitahra? Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmista koottu Jälkiä -näyttely kutsuu havahtumaan elämän jättämien jälkien äärelle. Näyttely juhlistaa Korundin 10-vuotisjuhlavuotta.

Rovaniemen taidemuseon museolehtori Kaija Kähkönen (vas.) ja museonjohtaja Riitta Kuusikko tutkailevat Mia Hamarin teosta, Aasa (2018).
Rovaniemen taidemuseon museolehtori Kaija Kähkönen (vas.) ja museonjohtaja Riitta Kuusikko tutkailevat Mia Hamarin teosta, Aasa (2018).
Kuva: Arto Liiti

Rovaniemen taidemuseossa avautunut Jälkiä-näyttely tuo mieleen retkeilypiireistä tutun neuvon: ”Ota vain valokuvia, jätä vain jalanjälkiä.” Kulttuuritalo Korundin 10-vuotista taivalta juhlistavan näyttelyn teokset kuvaavat niitä jälkiä, joita elämästä jää – ja joita tietoisesti tai tiedostamatta jätetään.

– Näyttelyn suunnittelu lähti siitä, että aloimme miettiä, millaisia jälkiä voi olla. Niitä on sekä konkreettisia että näkymättömiä, kuten ihmismielen muistijälkiä. Myös taideteos, teoksen teema ja taiteilija voivat jättää näkymättömän jäljen, pohtii Rovaniemen taidemuseon museolehtori Kaija Kähkönen.