Kolumni: Tulva näytti am­mat­ti­lai­sil­le ja pai­kal­li­sil­le voi­man­sa

Hallitusneuvottelut: Vääntö so­tes­ta, leik­kauk­sis­ta ja työl­li­syy­des­tä jatkuu Orpon mukaan ilman syviä haavoja

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi jokien kun­nos­tus ei on­nis­tu?

Ei ole syytä ihmetellä sitä, miksi Jerisjoen kunnostus on epäonnistunut. Kyseessä on sama henkilö, joka kunnosti aikoinaan Raudan-, Meltaus- ja Ounasjokea. Seurauksena oli arvokalojen häviäminen.

Ounasjoessa elää nyt voimakas haukikanta. Tehdyt kivitaskut ovat hauen lepoalueita. Se tiedettiin, miten Ounasjoessa käy, koska muutamat kirjoittajat olivat arvokalakannoista huolissaan. Jerisjoen juttu ei tullut ounasjokivartisille yllätyksenä.

Olen huolissani siitä, milloin Raudan-, Meltaus- ja Ounasjoelle saadaan palautettua kunnostusta edeltävä arvokalakanta. Alamuonion osuuskunnan ei tule ottaa mitään vastuuta asiasta, jos epäilette, että vesi- ja luonnonsuojelulakia on rikottu sekä omaisuuden arvo on alennut. Teidän olisi syytä laadituttaa asiantuntijoilla arvio kaikista vahingoista ja ryhtyä oikeusteitse perimään saatavia syyllisiltä. Missään nimessä ei pidä suostua menettelyyn, missä osuuskunta tilaisi kaivurin paikalle. Ely-keskus on velvollinen siivoamaan jäljet osuuskunnan hyväksymällä tavalla ja tekemään suunnitelman, jonka alueellinen ely-keskus (Oulu) hyväksyy.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.