Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Tilaajille

Miksi Bu­si­ness Tornion hal­li­tus on lähes pelkkiä miehiä? – Myös Tornion luot­ta­mus­joh­to on täysin "mie­hi­tet­ty"

Tornion kaupunginhallituksen, valtuuston, valtuustoryhmien ja lautakuntien puheenjohtajat ovat kaikki miehiä lukuun ottamatta sivistyslautakunnan puheenjohtajaa.

Tornion elinkeinoelämän kehitysyhtiö Business Tornio julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jossa se esitteli viime vuoden lopulla aloittaneen uuden hallituksensa.

Lapin Kansaa lähestynyt lukija ihmetteli, eikö tasa-arvolaki kosketa Business Torniota, koska 12-henkisen hallituksen jäsenistä peräti 11 on miehiä. Hallituksen kokoonpanoon kiinnitettiin huomiota myös sosiaalisessa mediassa.

Tornion kaupunginjohtaja Jukka Kujala on yksi Business Tornion hallituksen jäsenistä ja hän oli vuodet 2014–2019 yhtiön toimitusjohtaja.

Kujala kertoo, että koska Business Tornio on osakeyhtiö, kuntien ja viranomaisten toimintaa koskevat tasa-arvolain säädökset eivät tosiaan koske sitä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi