Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miet­tei­tä Pel­ko­sen­nie­men Py­hä­jär­vel­tä: Ka­las­tus on tieto- ja tai­to­la­ji – "Vää­rään aikaan siian pyyn­tiin ereh­ty­neet pojat saivat sel­kä­sau­nan ky­läs­säm­me vielä sata vuotta sitten"

Olin juuri hankkinut ensimmäisen digikamerani ja näppäilin sillä kuvia. Huomioni kiinnittyi rantakumpareella hiljaa seisovaan hahmoon. Tunnistin naapurin vanhan isännän. Ilahtuneena hän kertoi pienen tarinan sodan jälkeiseltä ajalta.

Kylä oli poltettu. Isäntä palasi kahden isäntämiehen kanssa etujoukkona kotikonnuille. Muu väki oli tulossa evakosta Toholammilta. Hän mietti, miten elämän aloittaa. ”Huomasin tuossa rantaladossa verkonresuja ja tuumin, että minähän tiedän, mihin nuo pitää panna, ja siitähän se sitten alkoi."

En arvannut, kuinka syvällinen viisaus lausahdukseen sisältyi. Kalastus on tieto- ja taitolaji. Kalan avulla kansamme on ikiajat selviytynyt ääriolosuhteissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.