Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­koe­ro­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Mies nosti vuosia kymp­pi­ton­nien edestä työt­tö­myys­tu­kia ja kävi samalla töissä – tör­keäs­tä pe­tok­ses­ta helähti eh­dol­lis­ta

Mies tuomittiin Lapin käräjäoikeudessa seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä petoksesta ja petoksesta. Tuomioon johtaneet teot tapahtuivat vuosina 2011–2018, kun mies erehdytti YTK Työttömyyskassan sekä Kelan maksamaan hänelle perusteetta työttömyysetuuksia.

YTK:lle mies teki elokuun 2011 ja kesäkuun 2018 välillä useita ilmoituksia, joissa jätti ilmoittamatta eri töistä saamansa palkkatulot. Lisäksi miehellä oli tekoaikana puolentoista vuoden ajan yritystoimintaa, josta hän ei myöskään ilmoittanut.

Kyseisellä aikavälillä mies nosti YTK:lta yhteensä yli 29 000 euron edestä päivärahaa ja kulukorvauksia. Käräjäoikeus katsoi teon törkeäksi petokseksi, jonka nettohyöty oli liki 23 000 euroa. Törkeäksi teon teki myös pitkä tekoaika.

Joulukuun 2016 ja marraskuun 2017 välisenä aikana mies erehdytti Kelan maksamaan itselleen runsaat 4 800 euroa perusteetonta työmarkkinatukea.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.