Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Mies ereh­dyt­ti Kelaa mak­sa­maan hänelle pe­rus­teet­to­mia tukia lähes 18 000 euroa – oikeus tuo­mit­si eh­dol­li­seen van­keu­teen

Lappilaismies tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä petoksesta. Lapin käräjäoikeus antoi ratkaisunsa asiassa viime torstaina.

Mies sai oikeuden mukaan perusteettomasti Kansaneläkelaitoksen (Kela) maksamaa peruspäivärahaa ja yleistä asumistukea vuosina 2015–2017 yhteensä 17 775 euroa.

Tuomittu ei ilmoittanut Kelalle työssäoloaan ja tulojaan, jolloin hän erehdytti Kelaa maksamaan etuuksia hänelle. Esitutkinnassa tuomittu ilmoitti pitävänsä mahdollisena, että hän toimi näin.

Oikeuden mukaan asiassa esitetty kirjallinen todistelu näytti, että tuomittu erehdytti tarkoituksella Kelaa maksamaan perusteettomasti hänelle tukia. Näin toimiessaan mies syyllistyi törkeään petokseen.

Tuomiosta voi valittaa Rovaniemen hovioikeuteen.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi