ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Metsuri ei menetä toi­voaan – lap­pi­lais­läh­töi­nen Mikko Myl­ly­lah­ti rakensi esi­kois­elo­ku­van­sa poh­joi­sen mai­se­miin

Metsurin tarina kuvaa metsuri Pepen (Jarkko Lahden) elämää. Torniolaislähtöinen käsikirjoittaja-ohjaaja Mikko Myllylahti on työstänyt vuosien ajan esikoiselokuvaansa.

– Idea lähti kotipihalleni Karkkilaan pyynnöstäni tulleesta koillismaalaisesta metsurista. Ajattelin, ettei ison puun kaataminen onnistu runoilijalta, vaan on syytä luottaa ammattilaiseen. Metsurista huokui sellaista rauhallisuutta ja lempeyttä, jota en voinut ohittaa. Pohjoisen ihmisessä vaistosin positiivista elämänasennetta ja se antoi lähtökohdan käsikirjoitukselleni, kertoo Mikko Myllylahti Kinopirtissä Kemissä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.