PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

RAVINTOLARAJOITUKSET: Ro­va­nie­mel­lä tiu­kem­mat ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set vii­kon­lo­pus­ta alkaen – ko­ronapas­sil­la ra­joi­tuk­sia ei tar­vit­se nou­dat­taa

Joulukalenteri: Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ri vie aikojen taakse

Met­säs­tä­jä katosi maas­toon, et­sit­tiin useiden koi­ra­par­tioi­den avulla – nyt poliisi antaa tär­kei­tä neuvoja

Iäkäs mies katosi sunnuntaina päivällä hirvenmetsästyksen yhteydessä maastoon lähellä Rovaniemen ja Ylitornion rajaa.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että etsintöjen tuloksena mies löytyi lopulta yöllä noin puoli yhden aikaan maastosta.

Kylmettynyt metsästäjä oli erittäin vaikeakulkuisessa maastossa noin kilometrin päässä katoamispaikasta. Metsästäjä oli kohtuullisen hyväkuntoinen, mutta hänet toimitettiin kuitenkin ensihoidon tarkistettavaksi.

Etsintään osallistui useita poliisin ja Rajavartiolaitoksen koirapartioita. Lisäksi etsinnässä käytettiin poliisin lämpökameralla varustettua dronea. Myös Vapaaehtoinen pelastuspalvelu hälytettiin etsintään.

Poliisi muistuttaa, että olosuhteet ovat syksyisin usein haastavat. Lumettomassa maastossa, kovassa tuulessa ja sankassa sumussa on eksynyt tänäkin  syksynä myös kokeneita metsässä kulkijoita.

Samat olosuhteet vaikeuttavat viranomaisten etsintöjä. Poliisi haluaa muistuttaa metsässä liikkujia varustautumaan aina riittävän hyvillä varusteilla, eväillä ja juomilla. Puhelimien akut kannattaa ladata täyteen lähtiessä ja mobiililaitteeseen on hyvä ladata ennakkoon ilmainen 112 Suomi -mobiilisovellus. Mikäli huomaa eksyneensä, on aina syytä hakeutua avoimelle paikalle ja jäädä odottamaan etsijöitä.