Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Urheilu: RoKi tuup­paa­mas­sa Pe­li-Kar­hut ke­sä­lo­mal­le – kak­kos­erä oli neljän maalin herk­ku­het­ki

Vaalit: Lap­pi­lai­set ovat ah­ke­rim­pia en­nak­ko­ää­nes­tä­jiä koko maassa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Met­sä­hal­li­tus vas­tuu­seen teois­taan

"Kun luonnon tasapaino järkkyy, myös ihmislaji kokee seuraukset karvaasti. Jos luontokatoa ei saada pysäytettyä, se vie perustan ruokaturvalta, terveydeltä, taloudelta ja elämänlaadulta" toteaa Luonnontieteellisen keskusmuseon johtaja Aino Juslén (Yliopisto-lehti 8/2021).

Suomessa monimuotoisuuden katoaminen näkyy erityisesti metsälajistossa. Tässä tilanteessa se, miten valtion metsiä kohdellaan, on merkityksellistä.

Metsähallituksessa suunnitellaan kauden hakkuita. Metsänkäyttöilmoituksen jälkeen hakkuut voidaan aloittaa kymmenen päivän kuluttua tai kolmen vuoden aikana. Omistajilla ei ole sanavaltaa siihen, mikä metsä hakataan. Erämaisiin leimikoihin tutustuminen on mahdotonta, eikä omistaja voi luottaa siihen, ettei Metsähallitus hakkaa suojelunarvoisia metsiä.

Luottamuksen on tuhonnut se, ettei Metsähallitus puhu totta. Se kertoo, ettei se hävitä luonnontilaisia metsiä. Ympäristöjärjestöt voivat osoittaa lukuisia lähivuosina tuhottuja luonnonmetsiä sekä niihin ja luonnontilaisen kaltaisiin metsiin sijoitettuja leimikoita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.