Tähtijuttu: Neljä lap­pi­lais­ta esit­te­lee ener­gia­re­mont­tin­sa

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Mainos Black Friday -tarjouksena Lapin Kansa Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Metsä Groupin al­ku­vuo­den tulos nousi reip­paas­ti

Pääjohtaja Ilkka Hämälä luonnehtii tammi-maaliskuun tulosta erittäin hyväksi.

Helsinki
Pääjohtaja Ilkka Hämälän mukaan ensimmäisen vuosineljänneksen tulos oli erittäin hyvä huolimatta maailmanpoliittisesta tilanteesta ja edelleen jatkuvasta koronapandemiasta.
Pääjohtaja Ilkka Hämälän mukaan ensimmäisen vuosineljänneksen tulos oli erittäin hyvä huolimatta maailmanpoliittisesta tilanteesta ja edelleen jatkuvasta koronapandemiasta.
Kuva: Jouni Porsanger

Metsäyhtiö Metsä Groupin tammi-maaliskuun vertailukelpoinen liiketulos nousi 244 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 174 miljoonasta eurosta. Liikevaihto nousi 1,6 miljardiin euroon viime vuoden 1,4 miljardista eurosta.

Pääjohtaja Ilkka Hämälän mukaan Metsä Groupin ensimmäisen vuosineljänneksen tulos oli maailmanpoliittisesta tilanteesta ja edelleen jatkuvasta koronapandemiasta huolimatta erittäin hyvä.

– Keskeisiä elementtejä tuloksenteossa olivat edelleen vahvistunut kartonkimarkkina ja loppuvuonna 2021 alkaneen sellun hinnan nousutrendin jatkuminen. Sahatavaran, kertopuun ja vanerin kysyntä jatkui vahvana, Hämälä sanoo Metsä Groupin tiedotteessa.

Pehmopaperivalmistaja Metsä Tissuen kannattavuus kärsi Hämälän mukaan nopeasta, energianhinnoista johtuvasta kustannusinflaatiosta tuotteiden kysyntätilanteen ollessa normaali.

Metsä Group arvioi, että sen vertailukelpoinen liiketulos on huhti-kesäkuussa parempi kuin nyt raportoidussa tammi-maaliskuussa.

Venäjän hyökkäys johti useisiin muutoksiin

Hämälän mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan on johtanut useisiin muutoksiin Metsä Groupin toiminnassa.

– Olemme lopettaneet sekä puunhankintamme ja sahaliiketoimintamme Venäjällä että kartongin ja pehmopapereiden myynnin Venäjälle ja Valko-Venäjälle. Keski-Euroopan pehmopaperitehtaiden tuotannon kustannusrakenteeseen ja kannattavuuteen on eurooppalaisella energian hinnan nousulla merkittävä vaikutus. Varaudumme edelleen toiminnassamme Venäjän energiatoimitusten keskeytymiseen, Hämälä kertoo tiedotteessa.

Venäjän osuus Metsä Groupin liikevaihdosta oli viime vuonna hieman yli kaksi prosenttia. Venäjän liikevaihto on pääosin muodostunut taivekartonkimyynnistä monikansallisille bränditaloille sekä tietyistä pehmopaperitoimituksista.

Uutinen päivitetty klo 13.20.