Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Me­ri­kap­tee­ni ih­met­te­lee ank­ku­ri­teo­riaa kaa­su­put­ken tuhosta – "To­del­la outoa jos joku väittää ank­ku­roi­tu­neen­sa kes­kel­le Suo­men­lah­tea myrs­kys­sä"

Ankkuria on tarjottu selitykseksi Suomen ja Viron välisen Balticconnector-kaasuputken tärvelylle, jolloin Venäjän syyllisyyttä tutkittaessa voitaisiin ainakin teoriassa vedota vahinkoon. Merikapteeni, merenkulun lehtori Magnus Winberg näkee selityksessä useita aukkoja.

Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Turva tutki Balticconnector-kaasuputken vaurioita vuotokohdan lähettyvillä tiistaina 10. lokakuuta.
Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Turva tutki Balticconnector-kaasuputken vaurioita vuotokohdan lähettyvillä tiistaina 10. lokakuuta.
Kuva: Rajavartiolaitos

Sunnuntaina Suomen ja Viron väliltä katkaistun Balticconnector-kaasuputken rikostutkinta on yhä kesken keskusrikospoliisilla.

Yhdeksi putken katkaisua selittäväksi tekijäksi on esitetty laivan ankkuria. Tätä teoriaa on esittänyt muun muassa Hybridiosaamiskeskuksen verkostojohtaja Jukka Savolainen eri medioissa.

Myös Viron merivoimien komentaja Jüri Saska on kertonut Viron yleisradion ERR:n

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi