Saamelaiskäräjävaalit: Ään­ten­las­ken­ta on alkanut – en­sim­mäi­set epä­vi­ral­li­set tu­lok­set il­moi­te­taan tiis­tai­aa­mu­na

Tietomurto: Satojen Lapin hy­vin­voin­ti­alueen asiak­kai­den tietoja on saat­ta­nut joutua vääriin käsiin – koskee in­kon­ti­nens­si- ja dia­be­tes­tuot­tei­den ko­tiin­kul­je­tus­pal­ve­lun asiak­kai­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni

Me­ri-La­pin uu­tis­kir­je tarjoaa parhaat palat joka viikko

Antti Kokkonen

Meri-Lappi on omaleimainen osa Lapin maakuntaa. Sitä luonnehtivat sekä meri että kahden mahtavan joen alavirran ja suistoalueen majesteetilliset maisemat. Joet sitovat alueen muuhun Lappiin ja meri muualle maailmaan.

Meri-Lappi on Suomen johtavia vientialueita. Suurteollisuus takoo hyvinvointia oman alueen lisäksi koko Suomelle. Se lyö leimaansa myös alueen ihmisten elämälle ja identiteetille.

Meri-Lapissa on maailman kenties rauhallisin ja olemattomin raja kahden valtion, Suomen ja Ruotsin välillä. Tornio-Haaparanta on millä tahansa mittapuulla ainutlaatuinen kaksoiskaupunki, missä ihmiset sukkuloivat rajan yli vaivattomasti.

Meri-Lapissa tapahtuu paljon. Me Lapin Kansassa uutisoimme siitä.

Meri-Lappi on omalaatuisuutensa ansiosta täynnä tarinoita. Me Lapin Kansassa kerromme niitä.

Kaiken keskiössä ovat omasta kotiseudustaan ylpeät merilappilaiset ihmiset. Heitä kuuntelemme ja kirjoitamme heidän elämästään.

Alamme julkaista Meri-Lappi-uutiskirjettä, jotta uutiset, tapahtumat, tarinat ja ihmiset löytäisivät helpommin lukijansa.

Uutiskirjeessä on kerran viikossa kootusti parhaat palat Lapin Kansan Meri-Lappia käsittelevästä juttutarjonnastamme.

Antoisia lukuhetkiä.

Kirjoittaja on Lapin Kansan päätoimittaja.