Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Pääkirjoitus: Ää­nes­tä­jien oi­keus­tur­va vaa­ras­sa – saa­me­lais­kä­rä­jä­la­ki tulisi pi­kai­ses­ti uu­dis­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

"Me­ri-La­pin nuo­ri­so-or­kes­te­riin ei riitä soit­ta­jia, eikä se tule juuri am­mat­ti­or­kes­te­ria hal­vem­mak­si"

Kemin naapurikunnat ovat kesän aikana näyttäneet vihreää valoa alueen yhteiselle nuoriso-orkesterille. Musiikkialaan perehtyneet kemiläispäättäjät pelkäävät, että kunnat tekevät karmean virheen.

Kemi

Kemin kaupunginorkesterin tulevaisuus on päättäjien käsissä jälleen reilun parin viikon kuluttua.

Jos ammattiorkesteri aiotaan säilyttää, kaupunginvaltuuston on tuolloin vedettävä pois jousikvartetille keväällä erikseen tehty valtionosuushakemus. Kaupunginorkesterin valtionosuudet jatkuisivat silloin automaattisesti entisellään. Jousikvartetti on toiminut tähän asti kaupunginorkesterin runkona.

Kaupunginorkesterin lakkauttamista on pohdittu viime syksystä asti. Kesän aikana Kemi tiedusteli naapurikuntien valmiutta osallistua kuluihin, jos kaupunginorkesterista tehtäisiin joko Meri-Lapin yhteinen ammattiorkesteri tai alueellinen nuoriso-orkesteri. Kaikki neljä naapurikuntaa ovat ilmaisseet, että ne voisivat olla mukana nuoriso-orkesterissa.

Yhteistä ammattiorkesteria ei ole suoranaisesti tyrmätty, mutta lausunnoista käy ilmi, että kovin suuriin rahallisiin panostuksiin naapurit eivät ole valmiita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.