Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Me­ri-La­pin len­to­yh­tey­det Hel­sin­kiin jat­ku­vat

Traficomin mukaan toukokuussa alkaneet säännölliset reittilennot Helsingistä Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemi-Tornion ja Kokkola-Pietarsaaren lentokentille voivat jatkua valtion tukemana 14.8.2022 asti. Lentojen jatkumisen toteutuminen vaatii sen, että valtion neljännessä lisätalousarvioesityksessä esitetty 13,8 miljoonan euron rahoitus myönnetään.

Toukokuussa liikennöinnin aloittanut NyxAir OÜ  jatkaa operointia Kemi-Tornio - Kokkola-Pietarsaari - Helsinki-Vantaa -reitillä. Vuoden 2022 tammi-elokuun aikatauluihin on tehty muutamia pieniä muutoksia ja reitille on lisätty yksi lisävuoro sunnuntai alkuiltaan asiakkaiden toiveiden mukaan.

– Meri-Lapin elinkeinoelämän elpymisen näkökulmasta lentoliikenteen jatkuminen Kemi-Tornion lentoasemalle vuoden vaihteen jälkeen on hyvä uutinen ja edistää Meri-Lapin sekä koko Suomen kilpailukykyä. Lentoliikenne luo sujuvat yhteydet Meri-Lapin ja koko Perämerenkaaren vahvan teollisuuden sekä kasvavan matkailun alueeseen. Koronaelvytyksenä tuetut reitit ovat väylä saada uusia toimijoita kotimaiseen reittiliikenteeseen ja palauttaa luottamusta toteuttaa investointeja Meri-Lappiin, Meri-Lapin seutuhallituksen puheenjohtaja Olli Rainio iloitsee.

Meri-Lappi on yksi Suomen merkittävimmistä alueista teollisen jalostuksen ja viennin arvon suhteen. Alue vastaa 75 % Lapin teollisesta tuotannosta ja tuottaa 6 % Suomen viennin arvosta.  Kemi-Tornion reitin matkustajamääräkehitys on ollut positiivista ja näkymät nopean yhteyden ja lentoreittiliikenteen tarpeen kasvulle Metsä Fibren biotuotetehtaan rakentamisen ja elinkeinoelämän elpymisen myötä ovat vakaat.

Lentomatkustamisen elpymisen suurimpana esteenä ovat olleet epävarmat maahantulosäännöt ja Keski-Eurooppaan suuntautuneen liikematkustamisen ohuet jatkoyhteydet Helsinki-Vantaalta. Tänä vuonna aloitetut keskustelut NyxAirin kanssa jatkuvat nyt kevään ajan tähtäimenä sujuva siirtyminen markkinaehtoiseen lentämiseen elokuun 2022 puolivälissä. NyxAir on myös vahvistamassa yhteistyötään eurooppalaisten lentoyhtiöiden kanssa ja tavoitteena on sujuvat matkaketjut keskeisillä Euroopan yhteyksille.