Me­ri-La­pin jou­lu­kon­ser­teis­sa riittää va­lin­nan­va­raa – lue tästä, mitä meillä on tar­jol­la

Bluesia, jazzia, rockia. Paikallisia tähtiä, kuoroja. Vettenrannan Elina ja Koivuniemen Paula.

Torniossa järjestetään torniolaisten kuorojen yhteinen joulukonsertti.
Torniossa järjestetään torniolaisten kuorojen yhteinen joulukonsertti.
Kuva: Hannele Kenttä

Meri-Lapin järjestetään tänäkin vuonna joulukonsertteja laajalla skaalalla. Luvassa on perinteisiä, mutta myös rock-, blues- ja jazzteemoilla järjestettäviä joulukonsertteja. Ensimmäiset joulukonsertit on jo ehditty pitää, mutta tiedossa on vielä ainakin 23 konserttia ja lisäksi yli 20 Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuutta.

Kemin kirkossa nähdään joulutunnelmissa muiden muassa iskelmätaivaan ikisuosikki Paula Koivuniemi Seppo Ruohosen ja Jouni Someron kanssa (16.12), Idols -ohjelmasta pinnalle noussut Antti Railio (4.12.), paikallinen Säkenöivä -kuoro (27.11.) sekä perinteiset Kemin kuninkaallisten (8.12.) ja Pohjan Mieslaulajien (23.12.) joulukonsertit.


Kemin kuninkaallisten jo 18. kerran järjestettävässä Mielenrauhaa -joulukonsertissa esiintyvät tangokuningatar Elina Vettenranta, Jon Sebastian Säkkinen, Mikko Koivulehto ja Johanna Virsunen, Arto Perkiö, Aki Tyni, Erkki Huru band, Hannele Kauppinen, lapsikuoro Saukin Sointu, Köykän kanteleryhmä, kirkkoherra Tuomas Tölli ja orkesterina toimii Men in Black. Konsertin tuotto käytetään Kemin alueen nuorten kasvun ja elämänhallinnan tukemiseen.

Sinisiä bluesjoulutunnelmia tarjoavat Erja Lyytinen, Micke Björklöf, Marjo Leinonen ja Aija Puurtinen Sauvotalolla 30.11. Jouluista jazzia tarjoavat Mariah Hortans ja Mathias Sandberg Paattiolahden kappelissa 10.12.

Duon konsertissa kuullaan Sibeliuksen, Händelin ja Schubertin klassisia joulusävellyksiä, perinteisiä pohjoismaisia joululauluja sekä englanninkielisiä christmas caroleja. Uusissa sovituksissa on käytetty duon tunnukseksi muodostuneita harmonioita ja melodisia improvisaatioita sekä svengaavia rytmejä.

Kemissä asuva tangokuningatar Elina Vettenranta ahkeroi joulun alla useammassakin konsertissa.
Kemissä asuva tangokuningatar Elina Vettenranta ahkeroi joulun alla useammassakin konsertissa.
Kuva: Vuokola Jukka


Joululauluja rockmeiningillä tarjoaa vuosittainen Kemin Rockfutisteamin Joulurock Rockbar & Grill 82 -ravintolassa 21.12. Tapahtumassa esiintyy iso joukko paikallisia muusikoita. Kemissä konsertoivat joulun merkeissä myös laulaja-lauluntekijät ja muusikot Tommi Kalenius ja Ninni Poijärvi, joiden ihastuttavat sovitukset kumpuavat folk-, country- ja bluesmusiikista. Kaksikko esiintyy Veitsiluodon kirkossa 24. marraskuuta.

Tornion joulukonserttien kirkkain tähti on muun muassa metalliyhtye Charonista, sinfonista metallia esittävästä lauluyhtye Northern Kingsistä sekä Raskasta joulua -kiertueilta tunnettu JP Leppäluoto, jonka Sielulintu -joulukonsertti pidetään ammattiopisto Lappian päärakennuksessa 13.12.

Torniolaisten kuorojen yhteinen joulukonsertti pidetään Alatornion kirkossa 30.11. Mukana ovat kamarikuoro Arios, Melodonnat sekä Tornion Mieskuoro. Samassa paikassa 13.12. nähdään Kiimingin poikakuoro Pohjantähdet joulukonsertti sekä 17.12. Tuikkikaa oi joulun tähtöset -konsertti, jossa laulavat tenorit Markus Kinnunen, Mikko Hintikka, Jani Rasinkangas ja Sami Rasinkangas. Torniolaislähtöinen iskelmälaulaja Markku Ketola puolestaan pitää jouluisen konsertin kauppakeskus Rajalla 21.12.

Haaparannan Kansantalolla vietetään 30.11. ja 6.12. kaksikielistä Jokilaakson joulu -tapahtumaa, jossa esiintyvät Jani-Petteri ja Juhani Häggillä sekä Claes Jansonilla, Arto Kiimalaisella ja Kari Hautalammella vahvistettu aviopari Esa ja Elina Rautiaisen VisaNordica -yhtye. Luvassa on uutta joulumusiikkia Perämereltä ja Tornionjokilaaksosta. Konserteissa on mukana myös Tornion baletti.

Keminmaalla järjestettävässä Tule joulu kultainen -konsertissa nähdään muun muassa Katja Lukin-Keiski.
Keminmaalla järjestettävässä Tule joulu kultainen -konsertissa nähdään muun muassa Katja Lukin-Keiski.
Kuva: Jussi Leinonen

Keminmaassa joulukonsertteja on ainakin kaksi, molemmat kirkossa. 8.12 baritoni Aarne Pelkonen laulaa urkuri Elias Niemelän säestyksellä Taivas sylissäni -konsertissa. Tule joulu kultainen -konsertissa 20.2. esiintyvät Dimitri Keiski, Katja Lukin-Keiski, Marja Hakala ja Elina Kelhä. Tervolan joulukonsertissa Nyt syttyy valot tuhannet esiintyvät 12.12. tangokuningatar Elina Vettenranta ja muusikko Päivi Heikura. He esiintyvät myös  9.12. Suensaaren seurakuntatalolla Torniossa.

Poiminta

Joulukonsertteja Meri-Lapissa:

Ma 9.12. Meri-Lapin musiikkiopiston Puhaltajien joulusoitto. Sointu-sali, Kemin kulttuurikeskus klo 18.

To 12.12. Meri-Lapin musiikkiopiston Kanteleiden joulusoitto. Sointu-sali, Kemin kulttuurikeskus klo 19.

To 12.12. Meri-Lapin musiikkiopiston Puhaltajien joulusoitto. Karungin kirkko, Tornio klo 18.

Ti 17.12. Meri-Lapin musiikkiopiston Laulajien joulukonsertti. Kemin kirkko klo 19.

Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuuksia

To 28.11. Käpylä, Keminmaa klo 18.

Ke 4.12. Suensaaren srk-talo, Tornio klo 13. (Varttuneelle väelle ja laitoksissa asuville)

To 5.12. Anneli ja Reino Ylikitillä, Korpikylä, Tornio klo 18.

La 7.12. Cafe Hertta, Kemi klo 18.

Su 8.12. Veitsiluodon kirkko, Kemi klo 18.

Su 8.12. Veitsiluodon kirkko, Kemi klo 10.

Ma 9.12. Lasten kauneimmat joululaulut. Kemin kirkko, Kemi klo 18.

Ke 11.12. Nuorten kauneimmat joululaulut. Kemin kirkko, Kemi klo 18.

To 12.12. Peurasaaren kappeli, Kemi klo 18.

Pe 13.12. Paattionlehdon kappeli, Kemi klo 18.

Su 15.12. Keminmaan kirkko klo 18.

Ma 16.12. Maulan srk-talo klo 18.

Ma 16.12. Kemikammari, Kemi klo 12.

Ma 16.12. Ravintola Ankkuri, Kemi klo 18.

Ti 17.12. Lautiosaaren srk-talo klo 18.

Ti 17.12. Kemin kirkko (selkokielellä), Kemi klo 12.

To 19.12. Kemin kirkko, Kemi klo 18.

La 21.12. Cafe Hertta, Kemi klo 16.

Su 22.12. Keminmaan kirkko klo 22.

Su 22.12. Kemin kirkko, Kemi klo 18.

Ma 6.1.2020. Keminmaan srk-keskus klo 15.