Pakotteet: Suur­lii­ke­mies Boris Ro­ten­ber­gin maat Pel­ko­sen­nie­mel­lä on ta­ka­va­ri­koi­tu

Ylioppilaat: Onnea kevään uudet yliop­pi­laat! – katso Lapin Kansan ha­ku­ko­nees­ta Lapin kuntien uudet yli­op­pi­laat

Kevättulvat: Tänä vuonna Kit­ti­läs­sä ei tar­vit­se pelätä tul­va­va­hin­ko­ja, mutta joka vuosi näin ei ole ollut – ko­ko­sim­me kuvia Lapin tul­vis­ta

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Men­nyt­tä muis­tel­len, tu­le­vai­suut­ta suun­ni­tel­len

Mennyttä muistellessa tulee mieleen korona aika, mutta nyt tulevaisuutta ajatellen, rakennamme kerhotoimintaa yhteiseksi iloksi  ja  hyödyksi. Menneessä on myös positiivista se, että olemme saaneet kokea nyt  syksyllä niitä asioita ja kokemuksia mitä suunnittelimme keväällä.

Olemme saaneet kokoontua yhteen virkistäytymään ja viettämään  ruskapäivää ihanaan Koivurantaan, joka on invalidien omistama paikka  Ajoksessa. Yhdessä koimme iloisen päivän, pelaten erilaisia  ulkopelejä. Makkaran paisto sujui Antilta. Salaatti lisukkeineen  kruunasi ruokailun.

Päivä oli aurinkoinen. Kotiin piti lähteä, kahvit juotiin ja hei hei sanottiin. Tapaamisiin laskiaisena.

Kiitos taas Matille soittamisesta. Lauloimme kaikki yhdessä.  Sokkomatka tehtiin oikein mukavissa tunnelmissa pieniä mutkia  tehden ja lopulta saimme olla yhdessä Rantalakeuden  eläkkeensaajien ohjelmallisessa päivässä.

Vieraanvaraisuus oli todella mahtavaa. Esitimme kutsun tulla  vieraaksemme talvella Lumilinnaan tutustumisen merkeissä. Teatterissakin päästiin käymään Rovaniemellä. Käynti oli jo keväällä suunnitelmissa, mutta jäi toteutumatta. Lempi näytäntö oli  koskettavaa draamaa. Paljon muutakin syksy toi toimintaamme.

Tulevaisuutta ajattelemme ja toivomme, että päästään toteuttamaan  suunnitelmissa olevaa ohjelmaa vuoden alusta. Teemana on ”hyvää mieltä ja liikuntaa”.

Uutena toimintana on Nestorit kerho, joka on suunnattu vain  miehille. Käymme vesijumpassa ja keilaamassa.  Tanssiliikuntaa ja bocciaa harrastamme myös. Jokaiselle jotakin. Laskiaista vietämme taas Koivurannassa.  Kuivaniemeen menemme vieraaksi keväällä. Tuetulle lomalle suuntaamme Kylpylä Huhmariin huhtikuussa.  Kerhotapaamiset ovat maanantaisin. Aloitamme laulellen Veli  Tikkalan säestyksellä. Veli tuuraa Mattia hänen ollessa etelän auringossa.

Kerhotapaamisissa on porinaa, asia luentoja ja saamme myös kuulla  kaupungin edustajilta, mitä kuuluu nyt ja tulevaisuudessa.

Toiveena on, että pääsisimme toteuttamaan suunniteltuja toimintoja, koska elämä on tarkoitettu elettäväksi ja iloksemme.

Näillä ajatuksilla kiitos menneestä.

Valoisaa innostavaa tulevaisuutta meille kaikille.

Eine KemppainenVeitsiluodon Eläkkeensaajat ry