Mene vaikka tänne: Ki­ta­ra­kon­sert­ti kir­kos­sa, las­ten­mu­siik­kia kylissä ja uusia näyt­te­lyi­tä

-

1. Värikäs kitarakonsertti kirkossa

Kitaristi Santeri Rautiainen tuo lauantaina Rovaniemen kirkkoon värikkään ja monitasoisen konserttiohjelman. Rautiainen on Suomen nuoremman polven kitaristeista aktiivisimpia konsertoijia ja myös vahva kitarakulttuurin esiintuoja. Syksyn konserttikiertueen ohjelmistoon hän kertoo saaneensa runsaasti syventymisaikaa keväällä koronarajoitusten vuoksi.

Rautiaisen mukaan moderni klassinen kitara tarjoaa kiehtovan portin astua niin renessanssin, barokin, klassisromantiikan kuin impressionisminkin maailmaan. 1500-luvun moniäänisyys saa kitaristinkin instrumentista kokonaisen kuoron, 1800-luvulle tultaessa kitara soi puolestaan salonkiestetiikan kehyksissä. Konsertissa on luvassa kitaralle alun perin sävellettyjä teoksia sekä sovituksia säveltäjiltä de Fossa, Bach, Narváez ja López-Chávarri.

Santeri Rautiainen la 24.10. klo 17 Rovaniemen kirkossa. Liput 10 e, www.lippu.fi tai ovelta tuntia ennen konserttia.
-

2. Valsalaisten taidetta kodista Napassa

Vallitseva maailmantila on pakottanut meidät viettämään paljon aikaa kotona. Koti on saanut uudenlaista merkitystä: koti on työhuone ja omatila, arkisen elämän keskus, muovautuva potentiaali. Rovaniemeläisen kulttuuriyhdistys Valsan näyttely avautuu lauantaina galleria Napassa. Eveliina Mänty-Ollasen kuratoimassa näyttelyssä on teoksia 19 taiteilijalta. Kuvassa Jenny Ammondtin ja Nuppu Oravaisen teos.

Kunnollinen koti, kulttuuriyhdistys Valsan näyttely 27.10.–18.11. Galleria Napassa, Kairatie 3. Avajaiset la 24.10. klo 18.
-

3. Loiskis Trio musisoi kylillä ja kaupungissa

Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen trioversio viihdyttää Rovaniemen lapsiperheitä ympäri laajaa kaupunkia. Sunnuntaina Loiskis Trio esiintyy Mondella pidettävällä perheklubilla ja illansuussa Koskenkylällä. Maanantaina luvassa on konsertti Lohinivassa ja tiistaina Muurolassa.

Maksuttomat konsertit järjestää Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto. Koronaturvallisuuden vuoksi tapahtumiin tulee ilmoittaudutaan etukäteen verkkolomakkeella.

Loiskis Trio su 25.10. klo 13 Mondella, Pohjolankatu 6 ja klo 18 Koskenkylän koululla, Gunillantie 1, ma 26.10. klo 18 Lohihovissa, Lohikuja 10, Lohiniva ja ti 27.10. klo 18 Totto-hallissa, Kosteenranta 1, Muurola. Vapaa pääsy, ilmoittautuminen verkossa: https://bit.ly/3iC4CbM.
-
Kuva: Tuija Jerndahl

4. Meitä on moneksi

Pääkirjastolla on muutaman viikon ajan esillä Aki Mustosen piirustusnäyttely, jonka teema on erilaisuus. Jokainen piirustus esittelee joukon sekalaisia ja fiktiivisiä hahmoja, jotka kaikki ovat omalla tavallaan erilaisia mutta joilla on jokin yhdistävä tekijä kuten luonteenpiirre, ammatti, tavoite tai jotakin ihan muuta.

Mustonen on harrastanut piirtämistä pienestä pitäen. Hänen tyylinsä on persoonallinen, mikä voi juontua siitä, että Mustosella on Aspergerin oireyhtymä. Sarjakuvat ja animaatio ovat hänen intohimonsa, ja Meitä on moneksi -näyttelyn työt edustavatkin niin sanottua fanfictiota.

Meitä on moneksi, Aki Mustosen piirustuksia 2.11. asti pääkirjaston aulassa.