Lapin Kansa live: Arctic Volley kohtaa lii­gas­sa Jy­my­Vol­leyn – katso huip­pu­len­to­pal­loa suorana kello 18.30

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Mat­ka­kuu­met­taan voi lie­vit­tää Ah­ve­nan­maal­la – saa­ri­maa­kun­ta odottaa suo­ma­lai­sis­ta mat­kai­lu­ke­sän pe­las­tus­ta

Ulkomaille matkailu on koronan vuoksi pääosin jumissa, mutta Ahvenanmaalle voi matkustaa. Sinne pääsee helposti, koska varustamot lisäävät kesällä risteilyjä Maarianhaminaan, eikä koronatestejä tai karanteenia edellytetä.

Sanna Könönen Wahlstedt Visit Ålannista (vas,) ja Armi Kailio Tallink-Siljalta ihastelevat Bomarsundin linnoituksen raunioilta avautuvia näkymiä.
Sanna Könönen Wahlstedt Visit Ålannista (vas,) ja Armi Kailio Tallink-Siljalta ihastelevat Bomarsundin linnoituksen raunioilta avautuvia näkymiä.
Kuva: Rebecka Eriksson

Vaelluspolut Bomarsundin linnoituksen raunioiden ympärillä ja lähistöllä olevalla Prästön saarella tihkuvat Ahvenanmaan historiaa ja huikeita maisemia. Reitiltä avautuu näkymiä jylhille punasävyisille kallioille ja sinisiin merenlahtiin.

Bomarsundin linnoitus rakennettiin 1800-luvun alkupuolella, kun Ahvenanmaa kuului Venäjälle.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita