Onnettomuudet: Moni soittaa po­ro­ko­la­ris­ta ensin tutulle po­ro­mie­hel­le, vaikka pitäisi il­moit­taa hä­tä­kes­kuk­seen – toimi näin, jos ajat poron päälle

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Mat­kai­lu­kup­la saa vihreää valoa etenkin kes­kus­ta­lai­sil­ta sekä ko­koo­muk­sen ja SDP:n kan­nat­ta­jil­ta

Perussuomalaisista jopa 35 prosenttia ei halua matkailukuplaa. Vasemmistoliiton kannattajista 40 prosenttia ei osannut ottaa kantaa kuplaan.

Suomalaisten enemmistö eli kaikkiaan 55 prosenttia kansalaisista vaatii maamme viranomaisia hyväksymään lappilaisten matkailuyritysten tekemän suunnitelman eli niin kutsutun matkailukuplajärjestelmän.

Keskustan, kokoomuksen ja SDP:n kannattajat ottivat voimakkaimmin kantaa järjestelmän hyväksymisen puolesta.

Mielipidettä matkailukuplan hyväksymisestä kysyttiin Lapin Kansan tilaamassa ja Kantar TNS Oy:n toteuttamassa haastattelututkimuksessa.

Matkailukuplalla tarkoitetaan järjestelmää, jossa matkailija on matkansa ajan mahdollisimman paljon eristyksissä paikallisväestöstä ja tarkkojen hygieniaohjausten alla.

Järjestelmään kuuluu myös turvakäytävä, joka tarkoittaa matkailijan testaamista koronaviruksen varalta joko lähtömaassa tai tulomaassa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita