Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Maria Pal­da­nius kir­joit­ti nai­sis­ta po­ro­mie­hen am­ma­tis­sa – teos antaa äänen nai­sil­le alalla, jossa miehet ovat enim­mäk­seen olleet esillä ja äänessä

18 miesvaltaisella alalla toimivaa naista puhuu työstä, tasa-arvosta ja elämästään Maria Paldaniuksen tuoreessa kirjassa. Naiset, jotka valitsivat porot kertoo poromiehen ammatista naisten näkökulmasta.

Maria Paldanius oli asunut vasta neljä vuotta poronhoitoalueella, kun hänen eteensä avautui kiehtova aihe viime syksynä. Koti- ja maaseutu -lehti pyysi Rovaniemelle asettuneelta vapaalta toimittajalta juttua Lapissa päätoimisena poromiehenä työskentelevästä naisesta.

– Tein sosiaaliseen mediaan avoimen haun aiheesta ja puolessa tunnissa sain parikymmentä vastausta. Osa ilmoittautui itse halukkaaksi haastatteluun ja osan ilmiantoi joku ulkopuolinen, Paldanius kertoo.

– Mietin, miten tuosta valitsen vain yhden haastateltavan? Mitä teen muille? Tuli vahva tunne, että olen jonkun tärkeän, arvokkaan ja ajankohtaisen äärellä, hän kuvailee tuntemuksiaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.