Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Jääkiekko: Ro­Ki-maa­li­vah­ti Cody Porter lai­nal­le Tap­pa­raan

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Mal­min­et­sin­tä­yh­tiö La­ti­tu­de 66 Cobalt haluaa kai­vos­la­ki­esi­tyk­sen puo­lus­tus­va­lio­kun­taan

Malminetsintäyhtiö Latitude 66 Cobalt oy haluaa, että hallituksen esitys uudesta kaivoslaista vietäisiin käsiteltäväksi myös puolustusvaliokuntaan. Latitude kertoo asiasta tiedotteessaan.

Syiksi yhtiö mainitsee kriittisten akkumineraalien saatavuuden olevan merkittävä asia niin kansalliselle puolustusteollisuudelle kuin myös NATO:n puolustuskyvyn ylläpidolle. Yhtiö on huolissaan mineraalien saatavuudesta nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa.

– Kriittisten mineraalien saatavuus on Suomen ja Euroopan talouden ja turvallisuuden keskeinen tulevaisuuden tekijä. Materiaalien saatavuus on noussut Kiinan harjoittaman valtiollisen raaka-ainestrategian ja Venäjän sotatoimien myötä keskeiseksi investointeihin vaikuttavaksi tekijäksi sekä teollisten työpaikkojen turvaajaksi, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Yritys katsoo, että hallituksen olisi syytä huomioida kansainvälisellä politiikassa ja talousjärjestelmissä tapahtuneet muutokset kaivoslakiesitystä käsitellessä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.