Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Mal­mi­net­sin­täyh­tiö La­ti­tu­de 66 Cobalt haluaa kai­vos­la­kie­si­tyk­sen puo­lus­tus­va­lio­kun­taan

Malminetsintäyhtiö Latitude 66 Cobalt oy haluaa, että hallituksen esitys uudesta kaivoslaista vietäisiin käsiteltäväksi myös puolustusvaliokuntaan. Latitude kertoo asiasta tiedotteessaan.

Syiksi yhtiö mainitsee kriittisten akkumineraalien saatavuuden olevan merkittävä asia niin kansalliselle puolustusteollisuudelle kuin myös NATO:n puolustuskyvyn ylläpidolle. Yhtiö on huolissaan mineraalien saatavuudesta nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa.

– Kriittisten mineraalien saatavuus on Suomen ja Euroopan talouden ja turvallisuuden keskeinen tulevaisuuden tekijä. Materiaalien saatavuus on noussut Kiinan harjoittaman valtiollisen raaka-ainestrategian ja Venäjän sotatoimien myötä keskeiseksi investointeihin vaikuttavaksi tekijäksi sekä teollisten työpaikkojen turvaajaksi, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Yritys katsoo, että hallituksen olisi syytä huomioida kansainvälisellä politiikassa ja talousjärjestelmissä tapahtuneet muutokset kaivoslakiesitystä käsitellessä. Kyse on yrityksen näkemyksen mukaan Suomen ja EU:n kilpailukyvyn säilyttämisestä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.