Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Ma­ku­mat­ka Ita­liaan – Ris­to­ran­te Renna on vii­mei­nen tulokas Kemin ra­vin­to­la­maail­maan

Ruokailijoiden taustan tapetissa on kuvattuna viinitila. Luonnollisesti kyseessä on italialainen tila.
Ruokailijoiden taustan tapetissa on kuvattuna viinitila. Luonnollisesti kyseessä on italialainen tila.
Kuva: Jouni Valikainen

Oy Sea Lapland Hotels & restaurants ltd. “Merihovi Restaurants” -ravintolaketju aukaisi viime viikolla Merihovin kiinteistössä Ristorante Rennan. Rennan ruoka- ja juomatarjoilu liittyy vahvasti Italiaan. Tarjolla on pastaa ja pizzaa  laadukkaista raaka-aineista. Etenkin pastaravintolaa ovat monet kaipailleet merilappilaiseen ravintolatarjontaan.

– Ristorante Rennan idea on alkujaan syntynyt Levillä. Tätä Merihovin Rennaa voisikin kutsua Hullun Poron Rennan pikkusiskoksi, Merihovi Restaurantsin ravintolatoimenjohtaja Heli Eilittä sanoo.

Eilittä myöntää, että uuden ravintolan perustaminen koronan jälkimeiningeissä on rohkea veto, mutta katse tulevaisuuteen on käännetty ja ravintolakulttuurin palautuminen normaaliin on tärkeää.

Paineita italialaistyylisen ravintolan perustamiseen tuli asiakaskunnalta.

– Asiakkaille on tarjottu kesäisin suosituksi tulleita pizzoja Kemin sisäsatamassa Sea Lapland Hotels & Restaurants ketjuun kuuluvassa ravintola Pursiseurassa. Olemme saaneet paljon toiveita, että pizzoja voisi nauttia ympäri vuoden ja nyt toiveet ovat täyttyneet, Eilittä kertoo.

Pizzojen lisäksi ravintolassa on mahdollista tilata pasta-annoksia. Myös viini- ja coctaillistalla on makuja Italiasta. Italialaista olutta saa hanasta ja pulloista.


Ristorante Renna remontoitiin Keskuspuistokadulle entisen Aladdin Kebabin sekä viereisen liikehuoneiston tiloihin.

– Tämä on pienehkö 46-paikkainen sympaattinen italialaisia makuja sisällään pitävä ravintola, Heli Eilittä sanoo.

Renna työllistää neljä kokoaikaista ja muutaman osa-aikaisen työntekijän. Osa työntekijöistä tuli muista toimipisteistä kesän rekrytoinnin kautta, osa rekrytoitiin suoraan Rennaan.