kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Maison Carrén sa­la­pe­räi­set vie­raat: Elina Brot­he­rus te­key­tyi naa­pu­rik­si ja kuvasi Alvar Aallon suun­nit­te­le­mas­sa yk­si­tyis­ko­dis­sa Rans­kas­sa

Valokuvaaja Elina Brotherus tekeytyi sukulaiseksi tai naapuriksi, joka pistäytyi Alvar Aallon suunnittelemassa Maison Louis Carréssa. Hän kuvasi kahteen otteeseen arkkitehdin suunnittelemassa yksityiskodissa Pariisin lähellä. Kuviin voi tutustua Rovaniemen Lappia-talon näyttelyssä.

Elina Brotheruksen valokuvat tuovat ihmisen mittakaavan Alvar Aallon suunnittelemaan yksityiskotiin Ranskassa. Lavastetut kuvat herättävät myös aavistuksen mahdollisesta tarinasta.

Tuo valokuvan nainen on hyvinkin voinut viettää aurinkoista aamupäivää arkkitehdin itsensä suunnittelemassa aurinkotuolissa Maison Carrén uima-altaan reunalla. Kuva ympäristöstä ja levollisesta hahmosta toistuu kuvajaisena veden pinnalla. Ajattomuus on vahvasti läsnä.