Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Maa­ta­lou­den kus­tan­nus­krii­si sy­ve­nee, vaikka ko­ti­mai­sen ruuan ar­vos­tus on kor­keal­la – olem­me­ko val­mii­ta mak­sa­maan lisää oma­va­rai­suu­des­tam­me?

Pääkirjoitus // 9.2.2022

Kotimaisten ruuantuottajien arvostus on noussut pandemia-aikana, mutta se ei näy heidän pankkitileillään. Maatalouden pitkään jatkunut kustannuskriisi on pahentunut myös koronavuosina.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton (MTK) mukaan (MT 8.2.). kotimainen elintarviketuotanto romahtaa pian, ellei markkinoita saada toimimaan – tuotantokustannusten nopean kallistumisen pitäisi heijastua elintarvikkeiden hintaankin, jotta tuottajat kykenisivät maksamaan laskunsa ja saamaan työstään myös palkkaa.

Maatalouden ahdingosta on puhuttu jo kauan, mikä on vienyt tehoa MTK:n varoituksilta – onhan kyseessä myös maataloustuottajien edunvalvoja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.