työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Maail­man­pa­ran­ta­jien men­nei­syys­kö puh­toi­nen ?

Meppi Heidi Hautala vaatii useiden poliitikkojen menneisyyden käsittelyä (MTV/itse asiasta kuultuna 15.10.22). Ei se menneisyys Heidilläkään ole kovin puhtoinen. Hän kanteli nuorena meppinä EU-komissiolle, että Suomen valtio rakentaa allasta alueelle, jossa pesii 125 lintuparia ja alueella on yhteensä yli 52 000 lintuparia. Ei tuollainen alue ole Vuotos-alue. Vuotos-alueella pesii korkeintaan 25 lintuparia, mikä on useissa tieteellisissä tutkimuksissa myöhemmin todettu.

Lintuparatiisi-väitteestä seurasi se, että ensimmäinen yritys Vuotos-altaasta haudattiin.

EU-komissio pyysi kantelusta lausunnon Suomen ympäristöministeriöltä. Ympäristöministeri Pekka Haavisto vastasi pitkästi ja seikkaperäisesti lausuntopyyntöön. Lausunnossa ei kuitenkaan puututtu sanallakaan Hautalan mainitsemiin lintumääriin. Näin Haavisto yhtyi tosiasioiden vääristelyyn ja EU-komission harhauttamiseen, ja Vuotos-alueesta tuli pysyvästi "maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen lintuparatiisi" niin Suomessa kuin EU-komissiossakin.

Tällaisia maailmanparantajia meillä on edelleen merkittävissä tehtävissä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.