Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Maail­man vai­no­tuim­mat ihmiset

Ennakkoluulot ja vihapuheet synnyttävät sortoa ja vainoa. Tämän ovat kokeneet esimerkiksi kristityt, joiden osuus maailman kaikista vainotuista ihmisistä on 80 prosenttia. Yli 340 miljoonaa kristittyä kokee nytkin painostusta ja väkivaltaa hallitusten, uskonnollisten johtajien, suvun tai muun tahon toteuttamana

Vainojen syy on usein uskonnollisen, poliittisen tai nationalistisen ääriajattelun nousu. Vaino lähentelee osassa maailmaa kansanmurhaa. YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen mukaan jokaisella pitää olla ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapaus. Myös Suomen perustuslaki kieltää syrjinnän ja häirinnän.

On hyvä tutkia, millaiset arvot ohjaavat esimerkiksi politiikkaa, mediaa ja elokuvateollisuutta. Mitään muuta vähemmistöä ei voitaisi toistuvasti käsikirjoittaa elokuvien kaksinaismoralistisiksi pahiksiksi tai typeryksiksi kuin kristittyjä, sillä he eivät nosta asiasta meteliä. Tämä stereotyyppinen esitystapa lähentelee toisinaan kiihottamista kansanryhmää vastaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.