Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Luovuus Suomen ja Ruotsin kil­pai­lue­tu?

Näkökulma

Ruotsia pidetään luovien lahjakkuuksien kärkimaana. Pärjääkö suomalainen luovuus ruotsalaiselle? Mitä Suomi voisi oppia Ruotsilta ja päinvastoin?

Suomi ja Ruotsi ovat pieniä, menestyviä talouksia – kokoaan suurempia teknologian ja viihteen saralla – syynä organisointitaidot, osaaminen ja luovuus. Viimeksi mainittu on aineeton luonnonvara.

Roolimme nykymaailmassa on kehittää muotoilua, konsepteja ja tuotemerkkejä, tunteisiin sidottua kulttuurituotantoa. Se edellyttää erilaista ajattelutapaa ja johtajuutta kuin perinteinen teollisuus.

Ruotsi väittää olevansa johtava luovuuden saralla. Maissamme 5,1 prosenttia työskentelee luovalla sektorilla. Suomi on saavuttanut Ruotsia viime aikoina. Maamme luovan sektorin osuus bkt:stä on suhteellisesti suurempi. Miten tämä on mahdollista? Eroja selittävät Ruotsin luovan sektorin pääalueet: muoti, musiikki ja brändien kehittäminen.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi