Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­koe­ro­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Luo­tam­me­ko elä­mäs­sä vain euroon?

Uutiset keskittyvät kustannusten kohoamiseen. Aivan kuin olisimme sitoneet koko elämämme siihen, miten oma taloutemme jatkossa voi.

Mitä kertoo, kun täysi-ikäinen kaivaa laatikostaan parabellumia konkurssin uhatessa? Elämä on riskien ottamista, varautumista pahimman varalle. Ehkä tulisi oppia heistä, jotka sanovat: entä sitten? Luin Brigham Youngista, joka kertoi menettäneensä seitsemän kertaa koko omaisuutensa yhteiskunnallisten myllerrysten keskellä, mutta ei menettänyt tasapainoaan, luottamusta.

Kaikissa yhteiskuntamuodoissa näytään kannettavan huolta juuri talouden tilasta. Pelätään niin idässä kuin lännessä mellakoita ja ryntäyksiä hallintorakennuksiin, kun luottamus on romahtamassa. Kaaos vie yhteiskunnallisen turvan, aina, mutta ei yksilöltä tai yhteisöltä, joka on varautunut, jolla on usko ja luottamus. Sellaisia on miljoonia. Kulunko joukkoon?

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi