Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Luon­to­mat­kai­lua ei saa vaa­ran­taa

Näkökulma

Luontomatkailu on Lapin matkailun kulmakivi. Sillä tarkoitan lähes koskemattomassa luonnossa tapahtuvia kaupallisia aktiviteetteja, kuten revontuli- ja patikkaretkiä, melontaa, urheilukalastusta, retkihiihtoa, koiravaljakko- ja porosafareja sekä moottorikelkoilla ja mönkijöillä suoritettavia luontoretkiä. Kelkat ja mönkijät mahdollistavat luontoelämykset myös huonommin liikkuville, kuten ikäihmisille ja pienille lapsille.

Lappi on luontomatkailun aarreaitta Euroopassa. Täällä on vielä puhdasta, koskematonta luontoa ja hiljaisuutta sekä pimeämatkailualueita, joita ei enää Euroopasta juuri muualta löydy. Lappi tarjoaa esimerkiksi Rovaniemellä, Luostolla, Saariselällä, Sallassa, Meri-Lapissa, Kuusamossa, Länsi-Lapin tuntureilla ja Inarissa satoja luontomatkailun työpaikkoja ainakin talvisesongilla. Kesän kalastusmatkailu, melonta ja patikoinnit mukaan luettuna on kyse kymmenien miljoonien vuotuisesta liikevaihdosta.

Lapin vetovoima on säilynyt vahvana, koska imago luontomatkailukohteena on pysynyt korkealla tasolla. Kyse on vahvasta vetovoimatekijästä, joka tuo työtä ja toimeentuloa perheille myös syrjäkylillä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.