Mainos

Luo­ma-aho jo kol­man­nes­sa su­ku­pol­ves­sa

Kemijärvellä ja Rovaniemellä toimiva Hautauspalvelu Luoma-aho panostaa palveluun ja laatuun. Haasteiden täyteisestä alkuajasta huolimatta visiot olivat jo lähdössä kirkkaat: tarjota parasta mahdollista palvelua kohtuuhinnoilla ja räätälöidä palvelu asiakkaan ja vainajan toiveiden mukaan.

-

Onko minusta tähän? Jaksanko henkisesti? Voisi kai sitä helpommankin työn itselleen valita? Näin mietti 20-vuotias  Markku Luoma-aho , joka oli juuri lopettanut työt Ruotsissa margariinitehtaalla ja palannut kotiin Kemijärvelle. Elettiin 70–80-luvun vaihdetta.  Inkeri ja Aarne Luoma-aho,  jotka olivat perustaneet Kemijärven Hautaustoimiston 50-luvulla ja myyneet sen sittemmin pois, esittivät pojalleen käänteentekevän ehdotuksen.

– Isä soitti ja kysyi, haluaisinko aloittaa hautaustoimistoyrittäjänä Kemijärvellä, Luoma-aho muistelee.

Alan kokemusta ei ollut ja työn mukanaan tuoma vastuu arvelutti. Entinen sekatyömies tarttui kuitenkin haasteeseen ja vanhempiensa opastuksella alkoi nostaa perheyritystä jaloilleen. Haasteiden täyteisestä alkuajasta huolimatta visiot olivat jo lähdössä kirkkaat: tarjota parasta mahdollista palvelua kohtuuhinnoilla ja räätälöidä palvelu asiakkaan ja vainajan toiveiden mukaan.

– Monella on se kokemus, että hautaustoimistoissa tarjotaan vain kalleinta vaihtoehtoa. Meille on tärkeää tuoda kaikki vaihtoehdot esille, Luoma-aho korostaa.

”On tärkeää, että kaikki toimii”

40 vuotta sitten perustettu Kemijärven Hautaustoimisto laajensi toimintaansa Rovaniemelle 15 vuotta sitten. Laajentamisen yhteydessä nimi muutettiin Hautauspalvelu Luoma-ahoksi. Vastaanotto Rovaniemellä oli lämmin ja Luoma-ahot otettiin niin hyvin vastaan, että toiminta on jatkunut ja kasvanut näihin päiviin asti. Sen osoittaa myös tänä vuonna saatu Likiliike-tunnustus.

– Voimaa alalla jatkamiseen on antanut etenkin omaisilta saatu lämmin palaute, Luoma-aho toteaa.

Luoma-aho uskoo, että yrityksen jatkuvuuteen on vaikuttanut hyvä asiakaspalvelu, lämmin ilmapiiri, kohtuullinen hinnoittelu ja laadukkaat tuotteet. Laatuun panostaminen näkyy kotimaisesta puusta valmistetuissa arkuissa ja uurnissa, joiden valikoima on sanalla sanoen mittava.

– Meille on erittäin tärkeää, että kaikki toimii ja että surun keskellä omaiset saavat kaiken samasta paikasta, Luoma-aho täsmentää.

Hautauspalvelu Luoma-ahon ovista sisään astuessaan asiakas voi olla varma siitä, että kaikki järjestyy.

– Meiltä saa niin hautauspalvelut, surusidonnat, pitopalvelun, perunkirjoituksen, muistomerkit, hautakivet kuin kaiverruksetkin. Voimme myös hoitaa asioinnin seurakunnassa ja tehdä kuolinilmoituksen lehteen omaisten puolesta, Luoma-aho summaa.

Lisätietoja:  Hautauspalvelu Luoma-aho Ky