ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Yli­tor­nio myön­tei­nen tuu­li­voi­mal­le

Ylitornion valtuusto hyväksyi 22.6., että kunta suhtautuu myönteisesti tuulivoiman tuottamiseen liittyvien investointien tekemiseen kunnan alueelle. Perusteluna tähän ovat valtion tavoitteet hiilineutraalista Suomesta sekä tuulivoimatoiminnan myönteiset vaikutukset Ylitornion elinvoimaan ja kunnan talouteen. Päätös yksittäisistä tuulivoimahankkeista tulee perustumaan hankkeisiin liittyviin ympäristövaikutusten arviointi- ja kaavoitusprosesseihin.

Onko siitä edes vuotta, kun päätös oli päinvastainen? Harmi, sillä silloin oli tarjolla isot rahat kunnalle. Raanujärven taustalle oli tarjolla miljoonia tuottava puisto. Sen sai tyrmättyä muutama vastustaja ympäri Suomen. Reväsvaaran myllyjä vastustettiin ainakin Ruotsin puolelta. Äkkipäätä ei tule mieleeni juuri mitään, mikä ei loukkaisi ainakin jonkun etua tai tunteita.

Olemme kuitenkin valinneet päättäjät ajamaan kuntalaisten etua. Demokratiassa enemmistö päättää. Näyttää siltä, että vaalien lähestyessä niin tapahtunutkin. Toivotaan vielä, että tuulimyllyjen rakentajat tämän huomaavat, eivätkä pidä meitä epävarmana kohteena, jonka mieli muuttuu suuntaan jos toiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.