kolumni: Päi­vä­kir­ja: Re­ser­vi­läis­toi­min­ta tuo so­pi­vas­ti jän­ni­tys­tä ta­sai­seen arkeen

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Yh­teis­tä vas­tuu­ta myös ta­lou­den hyväksi

Koronapandemia on rauhallisen kesän jälkeen nostanut päätään myös Suomessa. Olemme saaneet seurata moninkertaistuvia tartuntalukuja ja uutisia massa-altistumisista. Viime keväällä Suomi oli käytännössä jo säpissä nykyisillä tartuntaluvuilla. Tuon tien uudelleen kulkeminen olisi sekä valtion että yksilöiden talouden kannalta kohtalokas. Pandemian toisen aallon taittaminen vaatiikin erilaista toimintaa aiempaan verrattuna.

Kevään pandemia, massiiviset lomautukset ja irtisanomiset jättivät jälkeensä laajan joukon uusia talousvaikeuksien kanssa painiskelevia kansalaisia. Lainojen lyhennysvapaat ja muut velkajärjestelyt toivat monelle tilapäistä helpotusta, mutta normaaliin paluun viivästyminen tuo tilanteen raadollisuuden uudelleen heidän eteensä. Takuusäätiön takauksia lainojen uudelleenjärjestelyyn oli haettu heinäkuun loppuun mennessä 30 prosenttia 2019 tilannetta enemmän. Monelle kevään jäljiltä talouden tasapainoon päässeelle uusi isku voi olla entistä pahempi.