Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Sinikka Kont­ti­nen on yl­peäs­ti ny­ky­ajan rohkea maa­ti­lan emäntä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ve­ron­ko­ro­tus huonoin vaih­to­eh­to

Kemijärven valtuutettu Juhana Kelloniemi (ps.) hinkkasi kilpeään (LK 4.11.). Täytyy ihmetellä, että perussuomalaisen ainoa talouden reivaamista hoitava hoitotoimi on vero. Eikö tällainen liike pari vuotta sitten jo tehty? Lopputulos on entistä kurjempi talouden tila.

Kelloniemi nosti lakkauttamiset pöydälle niin kuin niistä olisi jo esitykset tehty tai ne olisivat isomman konglaavin pohdinnoissa. Eivät ole. Todellisia säästötoimia ovat konsultit jo esittäneet, mutta valtaa pitävä keskusta ei ole kantamassa kaupungin vastuuta, vaan siellä touhutaan henkilökohtaisia tarpeita. Näistä älyttömin ja täysin ristiriitainen kaupungin taloudellisen tilan ja tyhjillään olevien koulukiinteistöjen suhteen on koulukampushanke. Siinä ei ole järjen käytöllä mitään tekemistä. Särkikankaalla on kaksi tyhjää koulurakennusta, joista toinen, seminaarinkoulu, on suojeluvelvoitteella ja kunnostettu ainakin katon osalta jokunen vuosi sitten.

Lapsiluvun kehitys on tänä vuonna 40 pinnassa eli nippanappa kaksi eka luokkaa 2026.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.