hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

kolumni: Milloin verinen his­to­ria muuttuu mu­ka­vak­si sa­duk­si?

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Vael­lus­ka­lo­jen pa­laut­ta­mi­nen uskon asia

Vesa Puuronen ja Olli-Pekka Salminen kirjoittivat näkemyksiään lohen palauttamisesta Kemijokeen ja kalatalousvelvoitteiden tarkistamisesta (LK 11.7. ja 16.7.). Salmiselle  on todettava, että kalastustalousvelvoitteiden tarkistaminen ratkaistaan vesilain mukaan, eikä kuntavaaleilla ole asiaan merkitystä. Mielipiteissä ja muistutuksissa ratkaisee ensi sijassa se, mitä merkitystä niillä on vesilain kalatalousvelvoitesäännösten kannalta.

Pelkkää ely-keskuksen hakemusta puoltavaa mielipidettä tuskin kannatta tehdä. Sillä, mitä puolue jossakin vaalipaneelissa esittää, ei ole merkitystä. Päinvastoin se saattaa tuoda negatiivista julkisuutta ääntenkalastelupuheiden muodossa.

Vesa Puuroselle totean, että biologi Sakari Kännön mukaan ”Ihminen voi rakentaa kalaportaat Kemijoen voimaloihin, mutta Itämeren lohen nousu on mahdottomuus. Lohi ei nouse muuten kuin tankkiautolla. Tyynenmeren lohikaloja ei pidä sekoittaa Itämeren (Atlantin) loheen, sillä ne ovat kokonaan eri kaloja ja kuolevat kudun jälkeen.”

Neljä kalastusaluetta katsoi (LK 9.3.),

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.