Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Urheilu: RoKi tuup­paa­mas­sa Pe­li-Kar­hut ke­sä­lo­mal­le – kak­kos­erä oli neljän maalin herk­ku­het­ki

Vaalit: Lap­pi­lai­set ovat ah­ke­rim­pia en­nak­ko­ää­nes­tä­jiä koko maassa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ui­ma­hal­lin ja sillan lyhyt op­pi­mää­rä

Hannu Rahko kirjoitti tekstaripalstalla: "Sanna Luoma, kuka on antanut luvan alkaa rakentaa uimahallia ja liikenneympyrää? Luvan antajat vastuuseen” (LK 2.12.). Ounasvaaran uimahallin päätöshistoria alkaa edellisestä valtuustosta, joka päätti 7.11.2016 käynnistää hankesuunnittelun hallista. Kaavoitusasiana hallin paikkaa on käsitelty vapaa-ajan lautakunnassa, teknisessä lautakunnassa ja kaupunginhallituksessa, joka myönsi 10.10.2017 suunnittelurahaa hallihankkeelle. 12.11.2018 valtuusto päätti, että rakentaminen alkaa 2020. Uimahallia sivuttiin myös TTU-ohjelman käsittelyssä 11.2.2019. Valtuustosopimuksissa 2017 ja 2018 on sovittu, että rakentaminen alkaa 2020.

Uimahallin ohjausryhmänä toimii kaupunginhallitus. Se päätti kesäkuussa 2019 esittää uimahallihankkeen urakkakilpailutuksen aloittamista. Vain kaksi viikkoa myöhemmin hallitus eli ohjausryhmä päättikin, ettei kilpailutusta aloiteta. Osa hallituksen jäsenistä ei ollut itsensä kanssa samaa mieltä edes kahta viikkoa. 11.11.2019 keskusta, sdp, vihreät, vasemmistoliitto, kd ja yksi mihinkään valtuustoryhmään kuulumaton jäsen äänestivät hankkeen keskeytyksestä. He ovat ensin myöntäneet miljoonia suunnitteluun, jota ei sitten haluttukaan toteuttaa.

Ruokasenkadun silta on ollut esillä vuodesta 1994 ja valtatie 4-suunnitelmissa se on ollut vuodesta 1996.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.