Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Turhaa tul­va­säi­kyt­te­lyä Saa­ren­ky­läs­sä

Rovaniemi alkoi rakentaa Saarenkylässä tulvasuojauksia pikkuhiljaa. Luvattiin hakea hiekkaa Nuorisoseurantalon liepeiltä. Media pauhasi suurtulvista. Suojautukaa suurtulvaa vastaan, oli jokapäiväinen julistus. Olemme asuneet Saarenkylässä 45 vuotta, eikä tulvaa ole alueella koskaan koettu.

Sitten alkoi tapahtua. Kaupunki rupesi kasaamaan naapuriin Pulkamontien terveyskeskuksen ympärille kaksimetrisiä tulvasuojasäkkejä. Tästä naapurusto (pääasiassa vanhuksia) säikähti ja ryhtyi kauheassa kiireessä rakentamaan oman kiinteistön suojausta. Osalla oli Vapepa apuna. Se antoi myös neuvoja suojaamiseen. Oman talomme suojauksen teimme patorakennelmalla kauheassa kiireessä. Itse sairauden lannistamana en pystynyt kuin tilaamaan suojauksen. Katselemme juhannusta patoaltaan takaa turvassa tulvalta.

Siinä kaupunki teki virheen, että lähti massiivisin toimenpitein suojaamaan Pulkamontien terveyskeskusta ja säikäyttämällä naapurit turhaan suojeluun.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.