Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Tu­hoaa­ko Suomi kan­san­ta­lou­ten­sa ko­ro­na­vi­rus­hys­te­rias­sa?

Hallitus on sulkemassa ravintolaelinkeinon koko maassa, vaikka esimerkiksi Rovaniemellä ei ole pandemiaa. Ongelma on akuutti Uudellamaalla, joka olisi pitänyt rajata jo aiemmin. Puhutaan työllistävistä yrityksistä, jotka tuovat leipää, hyvinvointia ja toivoa ihmisten arkeen. Ravintola-ala työllistää jopa 90 000 suomalaista ja lisäksi lukuisat sidosryhmät. Nyt alasajetuista yrityksistä ja menetetyistä työpaikoista eivät läheskään kaikki nouse kriisin jälkeen. Päätöksillä on kauaskantoiset seuraamukset.

Ruotsi näkee asian toisin. "Suurin osa tulee selviytämään koronaviruksesta erittäin hyvin, myös vanhukset", professori Jan Albert sanoo (Expressen 22.3.). Ruotsissa uskotaan pandemian olevan ohi kesään mennessä. Siellä valtamedialla ja poliitikoilla ei ole sama asennoituminen virukseen kuin Suomessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.