tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Taus­tal­la ovat vir­ka­teh­tä­vien lai­min­lyön­nit

Kolarin kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen Unto Friman kirjoitti (LK 2.7.) vihjailevasti kunnanjohtaja-asiasta. Kunnanjohtajan kanssa on käyty useita neuvotteluja syksystä 2019 lähtien. Palaverissa laajennetun puheenjohtajiston, toimialajohtajien ja kunnanjohtajan välillä hän aikoi korjata toimintaansa ja ottaa opiksi palautteesta. Näin ei tapahtunut.

Puutteet yhteistyö- ja johtamistaidoissa sekä johtoryhmätyöskentelyssä ovat olleet jatkuvia, eikä muutosta toimintaan ole tullut keskusteluista huolimatta. Työnantajan tietoon tulleet virkatehtävien ja virkavelvollisuuksien laiminlyönnit ja rikkominen sekä niistä aiheutunut luottamuspula johtivat luottamusäänestykseen. Luottamusta Tikkalan kykyyn toimia kunnanjohtajana horjuttavat myös hänen erinäiset poissaolot ja epäasiallinen käytös, joka on johtanut työsuojeluilmoituksen tekemiseen ja varoitukseen epäasiallisesta työkäyttäytymisestä.

Tehtävien laiminlyönnin ja henkilöstöön kohdistuvan epäasiallisen käyttäytymisen johdosta työnantajan näkemys on, että Tikkalan toiminta kunnanjohtajana uhkaa halvaannuttaa kunnan toiminnan ja pahimmillaan vaarantaa kunnanviraston työntekijöiden ja viranhaltijoiden työturvallisuuden ja terveyden.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa