Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Tiedon suojaa vai sen­suu­ria Ko­la­ris­sa?

Olen pyytänyt julkiseksi syytteitä, jotka on esitetty Kolarin kunnanjohtajaa vastaan sekä kunnanjohtajan vastinetta syytteisiin. Vastaavaa ovat pyytäneet useat muut valtuutetut. Kyseisestä materiaalista selviää yksiselitteisesti tapahtumien todellinen kulku ja se, onko syytteissä aihetta vai ei.

Kuntapäättäjillä on oikeus ja velvollisuus saada selvyys tapahtumien kulusta, olemmehan vastuussa päätöksistämme. On tärkeää, että se tulee kuntalaisten tietoon ilman välikäsiä. Luettuani syytteet ja kunnanjohtajan vastineen voin todeta, etteivät ne sisällä salattavaa, mutta kertovat paljon kunnan nykytilasta.

Ongelman ydin on salailu ja sisäpiirijärjestelyt, josta syystä moni valtuutettu on alkanut vaatia avoimuutta päätöksentekoon. Se vähän ihmetyttää, että moni politiikan veteraani on torjunut kyselyt. Avoin tieto on päättäjien paras työkalu. Vaikka historiassa on ollut ongelmia, nyt meillä on hyvä tilaisuus astua nykypäivään ja lopettaa salailu ja kähmintä Kolarissakin.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi