Pääkirjoitus: Opis­ke­li­joi­den kou­lu­val­tauk­sia ei pidä nähdä vain va­sem­mis­to­pro­vo­kaa­tio­na

Kolumni: Tal­koi­lu on ur­hei­lu­seu­roil­le voi­ma­va­ra, josta hyö­ty­vät kaikki

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Tätäkö kepun jär­ki­vih­reys tar­koit­taa?

Kun kepu ja vihreät ovat lyöttäytyneet samaan hallitukseen, siitä on aina saanut maksaa Lappi, sen asukkaat ja pienyrittäjät. Paineet vihreiden tukemisesta ja vaatimuksista ovat vieneet keskustaa aina alamäkeen. Niin kävi eduskuntavaalissa 2011 ja niin käy nytkin, minkä kannatuslukemia tutkimalla havaitsee. Kepu oirehtii, koska kannatus mataa ydinalueilla Itä- ja Pohjois-Suomessa sekä maaseutumaisissa kunnissa.

Kepu ajaa järkivihreydellään Lappia taantuvaksi pysähtyneisyyden maakunnaksi. Kun korona ajoi matkailun maakunnassa ahtaalle, kepuvihreät aatteet vievät viimeisetkin mahdollisuudet elinvoiman ja hyvinvoinnin kohottamiseen. Samalla kepu tukee viherideologiaa, jonka maksumiehiksi joutuvat Lapin syrjäseutujen asukkaat elinkustannusten nousulla, ropeleita ihaillen, pettuleipää syöden. Valtionyhtiö on asetettu bulvaaniksi sakalaisyritysten bisnekseen, kun niiden oma maa ei enää vedä.

Koneellinen kullankaivuu lopetettiin 1.7. Kepuministeri Pekkarisen toimiessa Vanhasen hallituksessa elinkeinoministerinä, johon kuului myös vihreät, päätettiin uudesta kaivoslaista, joka tuli voimaan heinäkuussa 2011.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.