Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ro­va­nie­mi hyötyy kes­kit­tä­mi­ses­tä

Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen valitteli (LK 25.10.) lehden pääkirjoitusta koskien Rovaniemen taloutta. Kaupungin verotukseen en ota kantaa, kun se ei minulle kittiläläisenä kuulu. Kuitenkin Lotvosen esittämät luvut (Rovaniemen verotulot asukasta kohden, kaupungin valtionosuudet asukasta kohden) verrattuna Inariin jättivät vaikutelman, että Rovaniemeä kohdeltaisiin pienempiä kuntia huonommin. Tätä tahtoisin kommentoida.

Se, että Rovaniemi saa verotuloja asukasta kohden vähemmän kuin esimerkiksi Inari, selittyy osin sillä, että Rovaniemellä on yliopisto, ammattikorkeakoulu ja laaja ammattikoulun linjatarjonta. Ammattikoulutuksen linjoja kaupunki on keskittänyt itselleen koulutuskuntayhtymässä muilta kunnilta käyttäen enemmistöasemaansa. Monet opiskelijat jäävät kaupunkiin ja juuri opinnot päättäneet eivät ole heti työelämässä ainakaan vakituisesti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.