kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ra­ken­teel­lis­ta kor­rup­tio­ta ter­vey­den­huol­los­sa

Sari Pelttari-Heikka kirjoittaa (LK 9.6.) sote-uudistuksen ulkoistusten purkamisesta otsikolla "Uudistus ihmetyttää Länsi-Pohjassa." Juttuun on haastateltu Tornion ja Kemin kaupunginjohtajia Timo Nousiaista ja Tervo Nissistä.

Nissinen kommentoi: "Melkoinen uusi avaus on, jos lainmukaisesti tehtyjä sopimuksia lähdetään purkamaan." Hän joko tietäen tai tietämättään syyllistyy selkeästi muunneltuun totuuteen. Eduskunnan apulaisoikeusasiamies on lausunnossaan todennut yksiselitteisesti, että ulkoistussopimuksesta päätettäessä rikottiin hallintolakia, kun kaksi sairaanhoitopiirin hallituksen jäsentä jäävättiin ilman laillista perustetta. Lisäksi Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on todennut, että sekä alkuperäinen 22.12.2017 tehty sopimus että siihen keväällä 2019 hyäksytty muutos ovat hankintalain vastaisia.