Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Po­liit­ti­ses­ta kes­kus­te­lus­ta So­dan­ky­läs­sä

Poliittinen keskustelu on polarisoitunut eli vastakkainasettelu korostunut. Asetelmaan ei mahdu eri vivahteita, se on joko tai. Tällainen keskustelu käytiin valittaessa Sodankylään uutta kunnanjohtajaa.

Keskusteluun liitettiin myös vastakkaisen mielipiteen kyseenalaistaminen. Puheenvuoroissa vaikuttamisen keinoina käytettiin äänen korottamista ja tunteisiin vetoamista. Arvostan vaikuttajia, jotka tuovat faktapohjalta tietoa esiin. Voin tarkastella tietoa ja tehdä ratkaisuni eri tietolähteisiin pohjautuen. Kunnanjohtajahaussa loppusuoralle päässeet olivat päteviä kunta-alan ammattilaisia.

Kunnanjohtajan valintakeskustelussa korostui myös väite ryhmäkurin alaisena toimimisesta. Kurimyyttiin törmäsin jo 2017 vaalitilaisuuksissa. Ryhmäkurin alaisena toimiminen nostetaan esille, jos osa mielipiteensä muodostaneista kuuluu suurempaan poliittiseen ryhmään. En tunnista myyttiä. Muiden valtuustoryhmien toiminnasta ja pelisäännöistä en tiedä, mutta tiedän, millaiseen toimintaan olen sitoutunut.

Keskustan valtuustoryhmässä on erilaisia mielipiteitä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita