työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

pääkirjoitus: Hal­li­tus­neu­vot­te­li­jat se­lät­ti­vät en­sim­mäi­sen krii­sin­sä, mikä lu­pai­lee por­va­ri­hal­li­tus­ta – se tar­vit­see sel­viy­tyäk­seen korkeaa krii­sin­sie­to­ky­kyä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Pe­rus­aja­tuk­sis­ta ve­ro­tuk­ses­ta

Kiitoksia Sanna Luoma ja Petteri Pohja kirjoituksistanne (LK 12.11.). Ilmeisesti ilmaisin itseäni epäselvästi. Kirjoituksessani (LK 8.11.) kritisoin mielestäni perustellusti oikeistolaisia asenteita, joita olitte aiemmin esittäneet kirjoituksissanne. Epämääräisen keittiöpsykologisoinnin ja henkilökohtaisen loukkaantumisen sijaan olisin toivonut asiallista keskustelua.

Haluan korostaa, etten epäile, ettettekö te olisi hyviä ja herttaisia ihmisiä ja toivoisi kaikille hyvää ja toimillanne vapaaehtoistyössä edesauttaisi nuorten urheiluharrastuksia. En kirjoittanut näistä henkilöönne liittyvistä asioista, vaan ajatusmaailmasta tai sielunmaisemasta, jota aikaisemmat kirjoituksenne edustivat. Poliitikkoina edistätte näitä ajatuksia julkisissa toimissanne, kuten valtuuston kokouksessakin (11.11.) ilmeni.

Pohjan kirjoitus alleviivaa kritiikkini aiheellisuuta. Hän kirjoittaa, että kunnallisverotuksen jyrkkä progressiivisuus on ongelma. Asia on päinvastoin, progressiivisuus tekee verosta tehokkaan tasa-arvon edistämisen välineen. Se, että keskituloiset joutuvat maksamaan kohtuuttoman suuren osan veroista, on väärin. Pohja ei kerro syytä tähän.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.