Lapin Kansa live: Arctic Volley kohtaa lii­gas­sa Jy­my­Vol­leyn – katso huip­pu­len­to­pal­loa suorana kello 18.30

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Pe­rus­aja­tuk­sis­ta ve­ro­tuk­ses­ta

Kiitoksia Sanna Luoma ja Petteri Pohja kirjoituksistanne (LK 12.11.). Ilmeisesti ilmaisin itseäni epäselvästi. Kirjoituksessani (LK 8.11.) kritisoin mielestäni perustellusti oikeistolaisia asenteita, joita olitte aiemmin esittäneet kirjoituksissanne. Epämääräisen keittiöpsykologisoinnin ja henkilökohtaisen loukkaantumisen sijaan olisin toivonut asiallista keskustelua.

Haluan korostaa, etten epäile, ettettekö te olisi hyviä ja herttaisia ihmisiä ja toivoisi kaikille hyvää ja toimillanne vapaaehtoistyössä edesauttaisi nuorten urheiluharrastuksia. En kirjoittanut näistä henkilöönne liittyvistä asioista, vaan ajatusmaailmasta tai sielunmaisemasta, jota aikaisemmat kirjoituksenne edustivat. Poliitikkoina edistätte näitä ajatuksia julkisissa toimissanne, kuten valtuuston kokouksessakin (11.11.) ilmeni.

Pohjan kirjoitus alleviivaa kritiikkini aiheellisuuta. Hän kirjoittaa, että kunnallisverotuksen jyrkkä progressiivisuus on ongelma. Asia on päinvastoin, progressiivisuus tekee verosta tehokkaan tasa-arvon edistämisen välineen. Se, että keskituloiset joutuvat maksamaan kohtuuttoman suuren osan veroista, on väärin. Pohja ei kerro syytä tähän.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.