Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Pe­las­te­taan Lapin mat­kai­lu

Lapin matkailulla on vaikea talvisesonki edessä. Keskeinen syy on pandemia, joka sulkee valtioiden rajat ja estää matkailun. Lapin matkailu elää suurelta osin ulkomaisista turisteista. Monet heistä käyttävät paljon oheispalveluja ja ovat valmiit myös maksamaan niistä reilusti.

Monesti oheispalvelujen, poro-, husky- tai moottorikelkka-ajelun tai revontulien katselun lasi-iglussa, hinta on suomalaiselle mediaanipalkansaajalle liian korkea. Tähän kun lisätään talvisesongin korkeat hotelli- ja ravintolakustannukset, on Matti ja Maija Meikäläinen helpompi lähteä Tallinnan risteilylle tai lyhyelle kaupunkilomalle Eurooppaan tai jopa Kanarian saarille kuin Lappiin.

Julkisuudessa monet Lapin keskeiset matkailutoimijat ovat valitelleet, etteivät suomalaiset riitä täyttämään ulkomaalaisten jättämää aukkoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.