hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

kolumni: Milloin verinen his­to­ria muuttuu mu­ka­vak­si sa­duk­si?

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Pa­lau­te­taan lohi Ke­mi­jo­keen

Lapin ely-keskus) on tehnyt Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle (avi) vesilain mukaisen hakemuksen Kemijoen ja Raudanjoen voimalaitosten (Pohjolan Voima Oy ja Kemijoki Oy) kalatalousvelvoitteiden muuttamisesta Kemin, Keminmaan, Tervolan ja Rovaniemen alueella.

Hakemuksen tärkeimmät kohdat ovat: Pohjolan Voima Oy:n ja Kemijoki Oy:n tulee ensimmäisessä vaiheessa suunnitella ja toteuttaa kustannuksellaan Isohaaran sekä Taival-, Ossaus-, Petäjäs- ja Valajaskosken voimalaitosten yhteyteen toimiva kalatie ja alasvaellusreitti ohjausmenetelmineen. Toisessa vaiheessa tulee suunnitella ja toteuttaa kalatiet Vanttaus- ja Pirttikosken sekä Seitakorvan ja Raudanjoen Permantokosken voimalaitosten yhteyteen. Yhtiöiden tulee ylisiirtää tukitoimenpiteenä vuosittain yhteensä vähintään 2 300 lohta ja 200 meritaimenta Kemijoen poikastuotantoalueille.

Ely-keskuksen mukaan yhtiöille koituu kalateihin tarvittavan vesimäärän luovutuksesta vähäinen taloudellinen menetys. Lupaehtojen muuttamisesta ei synny yhtiöille korvattavaa haittaa.

Jokaisella, jonka etua asia koskee (lähinnä jokivarren kiinteistönomistajilla ja osakaskunnilla), on oikeus lausua muistutuksensa hakemuksesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.