lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

huoltoasemat: Säh­kö­au­to­jen ke­hit­tyes­sä py­säh­tyä tar­vit­see yhä har­vem­min – tar­koit­taa­ko se kuo­le­maa huol­toa­se­mil­le?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Outo käsitys rau­han­te­ki­jäs­tä

Helge Nivan käsitys rauhantekijästä on varsin omintakeinen, jopa ideologinen (LK 13.7.). Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on kritisoinut viime vuosina Syyrian hallitusta ja Venäjää on säännöllisesti huomauttaen sotarikoksista, joita on tapahtunut Syyriassa. ”Ihmiset eivät vain ole kärsineet julmasta saarrosta kuuden vuoden ajan, vaan nyt he ovat päivittäisen ristitulen ansassa. Heitä tapetaan ja vammautetaan tarkoituksella, ja se täyttää räikeän sotarikoksen tunnusmerkit,” kirjoittaa Amnesty.

Putinin rauhanlistaa kuuluvat myös 2014 aloitettu Itä-Ukrainan sota, joka jatkuu, ja Krimin niemimaan kansainvälisen oikeuden vastainen miehitys. Lisäksi Venäjä miehittää 2008 alkaen Georgian maakuntia Etelä-Ossetiaa ja Abhasiaa. Tässä ovat Nivan mainitseman rauhantekijän viimeaikaiset ansiot rauhan puolesta.

Nivan mukaan Venäjän lain asettaminen kansainvälisten sopimusten yläpuolelle merkitsee muutosta kansainvälisessä maailmanjärjestyksessä. Se ei tarkoita uutta maailmanjärjestystä, vaan sitä, että kansainväliset sopimukset voivat olla Venäjällä voimassa vain, jos ne eivät rajoita venäläisten oikeuksia, eivätkä ole ristiriidassa Venäjän perustuslain kanssa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita