Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Otetaan sy­dä­noi­reet va­ka­vas­ti

Olen pian neljä vuotta asunut synnyinkylässäni Kemijärvellä. Yhteen asiaan täällä törmää tuon tuosta ja se on perusterveydenhoidon taso ja tavat.

Yli 40 vuotta työtä erikoissairaanhoidossa ja muutama terveyskeskuksen poliklinikalla on antanut jonkinlaisen käsityksen eri sairauksien tyyppioireista ja niiden perusteella tehtävistä tutkimuksista. Suurin osa kansalaisista tietää sepelvaltimotaudin perusoireet. Lehdet niistä toistuvasti muistuttavat ja ohjeistavat, millaisen kivun kyseessä ollen on syytä kiirehtiä lääkäriin.

Koska Kemijärvellä on tunnettu puute siinä, ettei potilaita klassisilla oireilla ohjata jatkotutkimuksiin, esitän avoimen kysymyksen sairaanhoitopiirin sydäntautien diagnostisoimisesta ja tutkimisten periaatteista vastaavalle ylilääkärille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.