Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: On­nis­tuim­me ko­ro­nan­tor­jun­nas­sa

Onnellisena totean, että kevättalvella alkanut koronaepidemia ei päässyt valloilleen Kemijärvellä. Valtion ja kuntien rajoittamistoimet onnistuivat hyvin ja tauti jäi Lapissakin vain muutaman paikkakunnan riesaksi. Erityinen kiitos täytyy antaa kaupunkilaisille, jotka ovat noudattaneet rajoittamistoimia. Niillä on ollut ratkaiseva vaikutus taudin etenemiseen ja tukahduttamiseen.

Toimet ovat vaikuttaneet meidän jokaisen elämään ja talouteen. Arkemme muuttui kerrasta. Lapsiperheiden arki, työympäristön muutokset, etätyö, asioinnit, tapaamiset, turvavälit, koulunkäynti, opettaminen ja vaikka maskinkäyttö, on siinä muutosta kerrakseen.

Ylpeänä totean, että kaupungin organisaation varautuminen koronaan onnistui erinomaisesti. Viikoittaiset tapaamiset ja valmiusryhmät sekä omat toimet takasivat sen, että tieto liikkui päättäjien ja valmiusryhmien välillä paikallisesti ja maakunnan tasolla mutkattomasti. Varautumistyössä oli mukana useista organisaatioista kymmeniä, ellei satoja ihmisiä. Erityiskiitos terveydenhuollon henkilökunnalle, joka pystyi nopeasti saavuttamaan varautumisessa hyvän toiminnallisen tason.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi